“Ha sosem engeded szabadjára a gyermekeidet, hogyan tanulják meg, hogy mindig visszajöhetnek hozzád?” (ismeretlen)

2011. március 27., vasárnap

mi is csatlakoztunk

Immár negyedik éve mi is rendszeresen csatlakozunk a föld órája kampányhoz, igaz idén kicsit (10-20 perc) késéssel sikerült csatlakozni mivel akkora érkeztunk haza, de bepótoltuk, lemaradásunkat és jó másfél óráig gyertyafénynél, tevékenykedtünk, mellőzve minden energia használatot. Még a gyerkőcök is nagyon élvezték a gyertyafényes estét. Úgy gondoljuk, hogy ez lenne a minimum amit megtehetünk a jó öreg bolygonk egésségéért és természetesen ily módon probálkozunk gyerekeinknek jó példát mutatva, környezettudatosságra nevelni.


"A Föld órája kampány célja az energiatakarékos életmód gondolatának terjesztése. Azt szeretnénk elérni, hogy a mindennapokban tudatosan, odafigyelve használjuk az energiát, ne pazaroljunk"A zöldszervezet közleménye szerint a 2007-ben Ausztráliából kiinduló akció mára a világ legnagyobb klímavédelmi mozgalmává nőtte ki magát: tavaly már 128 ország és mintegy 1,3 milliárd ember csatlakozott a kampányhoz. Idén a résztvevő országok száma 133-ra növekedett; többek között az összes G20 tagországban és a világ 25 legnagyobb városában is kialszanak a fények március utolsó szombatján. Olyan világszerte ismert épületek borulnak majd sötétbe, mint a gízai piramisok, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota és a Big Ben, a római Colosseum és az Empire State Building.



2 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Tegnap hallgattam a híradóban, és mégse gondoltam, hogy csatlakozzak. Nem azért, mert nem értek maximálisan egyet, hanem mert ott elakadtam, hogy hallottam, hány város csatlakozott már!Ennek nagyon örültem, de, hogy nekem is lehetne...?:(( A Te lánykáid tényleg szerencsések, hogy ilyen szüleik vannak!!!!

    VálaszTörlés