“Ha sosem engeded szabadjára a gyermekeidet, hogyan tanulják meg, hogy mindig visszajöhetnek hozzád?” (ismeretlen)

2011. március 28., hétfő

szilvával töltött bélszin

Valamikor a múlt héten keszült, már régóta szerettem volna kiprobálni de mindig eltolódott.

 Hozzávalók:
1 sertésbélszin
10 dkg magolt aszaltszilva
10 szelet császarszalonna ( bacon)
2 cikk kokhagyma
1 fej hagyma
delikát, száraz bazslikom


Elkészités:      
A bélszint megmosom majd egyik oldalán félig bevágom, ezután szépen sorba belerakm a szilvákat és visszagöngyölöm a húst eredeti formájára. A fokhagymát megtöröm és a húst jól bekenem vele majd egy kis delikátot szórok rá. Ezután a császárszalonnát szeletenkánt köréje tekerem vigyázva, hogy a szeletek födjék egymást. Megszórom bazslikommal és hagynakarikákkal diszittem. Olajjal megkent jénaiba 200 fokon  kb 40 perc alatt puhára sütjük, köretként én piritottkrumplit készitettem és kapros fokhagymaszószt. Nagyon finom és gyorsan elkészithető fogás.  Jó étvágyat kivánok hozzá.



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése