Hozzávalók:
3 kg liszt
6 tojás
2 csomag rama margarin
10 dkg friss élesztő
1 l tej
cukor izlés szerint
dió a forgatáshoz
Az élesztőt kevés langyos tejbe felfutatjuk. A margarint a lisztel jól elsodorjuk majd hozzáadjuk a tojásokat és a felfutatott élesztőt, ezeket jól összedolgozzok cukorral izesitjük, majd apránként a maradék tejjet is hozzádolgozzuk, amig egy könnyü gyurható tésztát kapunk. Az összeállt tésztát egy kb egy óra hosszat pihentetjük, ez alatt jól megkel.
A kelt tásztából darabokat szagatunk a sütőfára tekerjük és cukorba forgatjuk. Az igy elkészült tésztát parázs fölött szép pirosra sütjük.
A megsült tésztát még melegen dióba forgathjuk.
És hát a gyerekek sem unatkoztak.
Eszter elsők közt teszteli a kalácsot
még csak probálgatom, de hamartosan én is iyennel tekerek
kis maszat
terepszemle
Attila tatával
Minden darabot meg kell kostolnom
kukucs Nádiával
golya golya gilice, nézzél már ide
apa sem unatkozott
a kalács
Kolbasz, most kurtoskalacs.., ez nekem kinzas.. :)
VálaszTörlésHú! a kürtöskalács nekem is kedvencem, régebben szerettem volna gázsütőben kipróbálni, de letettem róla...ezek szerint jól tettem! A gólyákat is mindig lesem útközben, eddig 1 fotót sikerült készítenem. Ti milyen szerencsések vagytok, hogy "saját" gólyátok van!! :))))
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjuk a kürtöskalácsot, nem tudunk betelni vele, igy az igazi szénen sütve. Ez az első golyás fotónk de, sajnos ez sem az igazi majd még próbálkozunk.
VálaszTörlés