Egyszerű dagasztás nélküli recept ( igény szerint variálható)
- 4 csésze liszt (kenyérliszt, teljeskiőrlésű, graham, rozs stb...ízlés szerint vegyítve)
- 1 teáskanál porélesztő
- 2 teáskanál só
- 2 csésze víz
A száraz hozzávalókat összekeverem majd hozzáadon a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mindsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 orát pihenni hagyjuk ( én este összekészitettem és reggel sütöttem). Lisztezett lapitóra kiborittom majd lisztezett kézzel a széleitől meghajtogatom és pihenni hagyom amig a sütő bemelegszik. A sütőt és az edényt ( ez lehet jénai vagy bármilyen más minek födele van) bemelegittem (én 200 fokra állitottam), majd egy kis vajjat tettem az edény aljára és körbe forgattam mig szétolvadt, beleemeltem a tésztát és kb 40 percig fedő alatt sutöttem.ha még nem pirult meg szépen akkor még kb 5-10 percig fedő nélkül tovább sütöm. Mivel minden sütő másképpen melegszik nem árt szúrópróbával közben ellenőrizni.
Igény szerint lehet még külömböző magokkat hozzáadni, olivát, krumplit, stb...
Kedvcsinálónak egy foto.
Gratulálunk az online naplóhoz. Kiváncsian várjuk minden reggel az újabb összeállításokat a két kis hercegnőről. Olyan aranyosak:)!
VálaszTörlésPS. Köszönöm, hogy a kenyér receptet megosztottad . Ma este kész is lesz, majd beszámolunk.
Örülök, hogy tetszik, a Huni baba is nagyony aranyos, én is minden nap követem a kis édest.
VálaszTörlésKivancsi vagyok, hogy sikerül a kenyered, és hogy izlett?